Vijfheerenlanden

Volg ons via Instagram

Even voorstellen
Ons team bestaat uit: Donna Geelen (jongerenwerker) en Daniel Kolenberg (meewerkend teamleider) Ook is er elk jaar ruimte voor stagiaires.

Dit laten wij zien
In de gemeente Vijfheerenlanden verzorgen we het jongerenopbouwwerk in Vianen. Wij werken met alle vier de pijlers van Jeugd-Punt. Dit jaar doen we dat onder andere door:

 • Straathoekwerk en vindplaatsgericht werk; wanneer jongeren elkaar in de openbare ruimte ontmoeten en dit tot overlastklachten leidt gaan we samen met jongeren, buurt, samenwerkingspartners bekijken wat een oplossing zou kunnen zijn die tegemoet komt aan ieders wensen.
 • Jongerencoaching; dit is individuele ondersteuning van jongeren bij allerlei vragen of knelpunten waar zij mee rondlopen. Bijvoorbeeld met problemen thuis, het vinden van geschikt werk, opleiding of een stageplek. Maar ook wanneer je graag wilt stoppen met het gebruik van softdrugs of als je moeite hebt om ruzies op een goede manier op te lossen. Kunnen wij je niet helpen, dan weten we in Vianen de weg naar andere mensen die jou beter kunnen helpen.
 • Preventie en voorlichting; tijdens de veilige school drie daagse op het Oosterlicht College in Vianen geven wij voorlichting over veiligheid in de klas. Daarnaast komen thema’s die voor de jongeren belangrijk zijn aanbod. Denk bijvoorbeeld aan groepsdruk, sexting, genotsmiddelen en social media.
 • Girls Talk; een meidentraining waarin we met elkaar in gesprek gaan doormiddel van leuke activiteiten en uitdagende oefeningen. Sociale omgeving, zelfbeeld, relaties en seksualiteit zijn thema’s die op een leuke manier aanbod komen.
 • SOVA training; volgens de methodiek You-ng ontwikkeld bij de deelnemers (8 t/m 12 jaar) sociale vaardigheden en weerbaarheid op meerdere leefgebieden.
 • Young leaderz training; een training voor jongeren die elkaar op straat ontmoeten om hun talenten te ontdekken en deze in te zetten ten behoeve van een buurt of wijk.
 • Sport en Chillen; activiteit voor jongeren uit de wijk VHL/De Hagen.
 • Maatschappelijke Diensttijd; een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Jongeren ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander.

  Tref je ons in Vianen niet op straat dan kun je ons vinden op twee locaties. Dit zijn:
 • Wijkcentrum Ammo aan de Langeweg 6B.
 • Brede school De Prenter in de Vijfheerenlanden.

Wil je meer weten over het jongerenwerk in Vianen, neem dan contact met ons op!

Contact
Donna Geelen
06 39 84 02 34
dg@jeugd-punt.nl

Daniel Kolenberg
06 24 79 45 88
dk@jeugd-punt.nl