?>

Jongeren organiseren klauterfestijn voor kinderen

Wat was het een succes: the obstacle experience die jongeren uit Alblasserdam organiseerden voor kinderen uit hun dorp! Met het organiseren van deze sportieve activiteit sloten zij hun Young Leaders-training af, een programma waarmee Jeugd-Punt jongeren uitdaagt hun talenten te ontdekken en zich in te zetten voor de maatschappij.  

Lekker klimmen en klauteren over houten obstakels in natuurgebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam: tientallen kinderen deden er op zaterdag 28 mei aan mee. Deze ‘obstacle experience’ werd georganiseerd door zes jongeren als eindopdracht van het Young Leaders-programma van Jeugd-Punt. Met de activiteit wilden de jongeren een statement maken dat buiten zijn, buiten spelen en buiten sporten gezond, leuk en gezellig is. Met een subsidie vanuit ‘Ik Ben Geweldig’ regelden de jongeren alles zelf: van plan tot uitvoering, van begroting tot pr. Het was een groot succes: de jongeren waren in hun element, de kinderen hadden de grootste lol en ook de zon werkte mee. “De jongeren hebben met elkaar een superleuke, sportieve middag neergezet. Wij zijn trots”, zegt jongerenwerker Jacco Oude Kotte uit Alblasserdam.

Young Leaders
De ‘obstacle experience’ was het laatste onderdeel van het Young Leaders-programma dat de zes Alblasserdamse jongeren het afgelopen half jaar volgden. In deze periode werkten jongeren onder begeleiding van onze jongerenwerkers aan hun kwaliteiten. “Met Young Leaders ontdekken jongeren waar ze goed in zijn, doen ze nieuwe competenties op, leren ze op zichzelf en hun toekomst te reflecteren en worden ze geactiveerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten voor andere jeugd,” aldus Jacco. Het programma bestaat uit een trainingsdeel van tien bijeenkomsten en wordt afgesloten met het organiseren van een sociale activiteit. De zes jongeren ontvingen een Young Leaders-certificaat uit handen van wethouder Kees Jongmans.