?>

Nieuws

Stagiair Fidan: “Ik wil jongeren helpen in zichzelf te geloven”

Fidan Dilek (31) weet hoe moeilijk het is om als jongere mee te moeten komen in de maatschappij wanneer je net een beetje buiten de boot valt… Omdat ze in een rolstoel zit, kostte het haar veel moeite om een bijbaan of een stageplaats te vinden. Bij Jeugd-Punt zit ze als stagiair nu gelukkig op haar plek. “Ik wil jongeren de ogen openen en laten weten dat ze mooi zijn zoals ze zijn.”

(meer…)

“Dit ben ik en mijn identiteit kan niemand mij afnemen”

Woudenbergse jongeren organiseerden als afsluiting van hun Young Leaders-traject een informatieavond rondom LHBTIQ+. De avond is niet alleen een groot succes, de jongeren worden ook uitgenodigd door te praten over het thema met de wethouder en burgermeester. Het resultaat? Een social mediacampagne over LHBTIQ+ en inclusie op de kanalen van de gemeente.

(meer…)

Terugblik op een mooie zomer

De scholen zijn weer in volle gang, de dagen worden kouder. De zomervakantie voelt misschien alweer lang geleden. Een goed moment om even terug te blikken, want wat hebben we genoten van mooie activiteiten en ontmoetingen! Een inkijkje.

(meer…)

Jeugd-Punt en de buurtsportcoach:
een passende sport voor iedereen

Sporten en bewegen is belangrijk. Maar als je een beperking hebt, is het niet altijd makkelijk een sport te vinden waarin je goed kunt meekomen en waarbij je je welkom voelt. Om jongeren hierin te begeleiden, werkt Jeugd-Punt samen met de buurtsportcoach ‘Aangepast sporten’. Het kan net het zetje geven dat jongeren nodig hebben om toch in beweging te komen.

(meer…)

Jeugd-punt zoekt een trainee
Raad van Toezicht

Zou je graag willen ontdekken of een Raad van Toezicht rol jou past en heb je affiniteit met jeugd en jongerenwerk? De Raad van Toezicht van Jeugd-Punt is op zoek naar een leergierige, maatschappelijk betrokken en integere trainee.

(meer…)

Coaching helpt B. aan een toekomstplan

De coronatijd was pittig voor veel jongeren. Zo ook voor B. uit Montfoort. Het thuiszitten frustreerde hem, op afstand leren lukte niet en steeds vaker had hij ruzie met zijn moeder. Hij vulde zijn dagen met blowen en op straat chillen met vrienden… Tot jongerenwerker Steve met hem in gesprek ging over wat hij nou écht wilde.

(meer…)

Jongeren organiseren klauterfestijn voor kinderen

Wat was het een succes: the obstacle experience die jongeren uit Alblasserdam organiseerden voor kinderen uit hun dorp! Met het organiseren van deze sportieve activiteit sloten zij hun Young Leaders-training af, een programma waarmee Jeugd-Punt jongeren uitdaagt hun talenten te ontdekken en zich in te zetten voor de maatschappij.  

(meer…)

“Ik heb nu een plan voor de toekomst”

Twee jaar geleden hing Dorus Zwijnenburg (15) uit Alblasserdam veel op straat rond. Hij verveelde zich en zocht afleiding in coronatijd. De inloop van Jeugd-Punt gaf hem een alternatief! Dorus kwam er steeds vaker en volgde de Young Leaders-training. Inmiddels heeft hij zijn plan voor de toekomst uitgestippeld.  

(meer…)

Jongerenwerk: het begint met relatie

Een plek waar jongeren zichzelf mogen zijn. Waar iemand naar hen luistert en met hen meeloopt. Het maakt een wereld van verschil! Jongerenwerker Jacco in Alblasserdam vertelt over het belang van jongerenwerk. 

(meer…)

Young Leaders 2.0 van start

Goed nieuws! Deze maand is er een nieuw Young Leaders-programma gestart, waar ook Jeugd-Punt aan meedoet. Met Young Leaders dagen we jongeren uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten voor de maatschappij.

(meer…)