Nieuws

Jeugd-Punt werkt momenteel aan een digitale nieuwsbrief. We verwachten deze vanaf 2020 eenmaal per twee maanden te verzenden aan onze contactpersonen.
Onderstaand zult u dan onze laatste artikelen, alsmede de eerder verschenen publicaties terugvinden.

TalentLab zet kinderen in hun kracht

Kwetsbare basisschoolkinderen helpen om hun talent te ontwikkelen en van daaruit te groeien in eigenwaarde: dat is TalentLab in het kort. Jeugd-Punt draaide in Alblasserdam een pilot met acht kinderen en is enthousiast over het resultaat. “Je ziet kinderen groeien en sterker worden”, zegt jongerenwerker en talentcoach Jacco Oude Kotte. “Mooi van TalentLab is dat er niet gefocust wordt op het probleem, maar we kinderen juist helpen om hun eigen sterke punten te ontwikkelen en in te zetten.” 

(meer…)

Young Leaders staan op!

Met het programma Young Leaders dagen we jongeren uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten voor de maatschappij. Jeugd-Punt voert dit programma uit op middelbare scholen, als onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Samen leren, samen aan de slag met een vraagstuk, samen onderzoeken en samen iets oplossen: dat staat centraal. De lessen vinden zowel op als buiten school plaats.

(meer…)

Schoolcoaching door Jeugd-Punt:
laagdrempelig en preventief

Werken met jongeren: het gebeurt niet alleen in de wijk maar ook op school. Schoolcoaches van Jeugd-Punt zijn een aantal dagen in de week op scholengemeenschap Broklede te vinden om ook daar de verbinding met jongeren te leggen en te verstevigen. Dit schooljaar breiden we dit uit op meer middelbare scholen. Dankzij de laagdrempelige aanpak weten leerlingen de schoolcoaches te vinden en wordt ernstige problematiek voorkomen.  

(meer…)

Vacature: Stagiaire Marketing & Communicatie

Jeugd-Punt is een professionele en slagvaardige organisatie voor jeugd- en jongerenwerk. Onze uitvoerend medewerkers werken verspreid in kleine en middelgrote gemeenten in de provincies Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland.

(meer…)

Van vandalist naar rolmodel – Rayaan laat zich zien

7 september 2018, 23.11 uur. Melding bij de politie: er zijn afvalbakken in brand gestoken. Buurtbewoners schrikken zich kapot van het grote vuur. Een groep tieners komt net op tijd weg. Op ééntje na: de 15-jarige Rayaan uit Maarssenbroek. Die overigens zelf de melding deed… uit pure schrik over de gevolgen van de impulsieve actie.

(meer…)

Lockdown was zwaar voor jongeren

Het is en was volop in het nieuws: jongeren hebben het zwaar gehad tijdens de harde lockdown. Deskundigen waarschuwen voor de gevolgen op lange termijn, zoals leerachterstanden, eenzaamheid of psychische klachten. We zijn daarom blij dat het kabinet de maatregelen, ook voor jongeren, steeds verder versoepelt en de middelbare scholen weer open zijn. Al zijn we er nog niet.

(meer…)

Nieuwe website online

Na korte tijd uit de lucht te zijn geweest, zijn we trots de nieuwe website te presenteren. De komende maanden zal er nog veel aan gesleuteld gaan worden, maar we zijn weer online.

(meer…)

Gecertificeerde jongerencoaches

Op 22 november zijn alle jongerenwerkers van Jeugd-Punt opnieuw gecertificeerd als oplossingsgericht jongerencoach.

(meer…)

Nieuwsbrief in ontwikkeling

Jeugd-Punt werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van een digitale nieuwsbrief.

(meer…)