?>

Nieuws

Een (wel heel) frisse start in Zeewolde

Brr, dat was goed koud, het water bij Woldstrand in Zeewolde op 1 januari. Onze straathoekwerkers Haitham en Karim doken er evengoed met een flinke dosis enthousiasme in tijdens de Nieuwjaarsduik. Heel letterlijk een frisse start voor Jeugd-Punt Zeewolde. Want: vanaf de start van 2024 werken we in deze, voor ons nieuwe, gemeente! Straathoekwerker Haitham Taher vertelt meer.

(meer…)

Jongeren die verschil maken

Het is leuk iets voor een ander te doen! Dat weten de Verschilmakers in Putten uit eigen ervaring. Deze vaste groep jongeren organiseert activiteiten voor allerlei doelgroepen en zet zich in voor maatschappelijke organisaties. Om samen Putten een beetje mooier te maken. Dat ondersteunen we als Jeugd-Punt van harte!

(meer…)

Nieuw project friend4friend van start

“Jongeren komen uit hun bubbel”

“We leren elkaar kennen, maar je leert ook echt jezelf kennen”, zegt een deelnemer van ons nieuwe project friend4friend in Stichtse Vecht. In het project worden jonge Nederlanders en jonge nieuwkomers aan elkaar gekoppeld. De koppels trekken een halfjaar lang met elkaar op, volgen samen training, doen leuke activiteiten én zetten zich samen in voor een ander.

(meer…)

Woudenbergse Straatpa’s zien om naar jongeren

Wat is het mooi als niet alleen jongerenwerkers, maar ook ‘gewone’ mensen uit de buurt omkijken naar jongeren! In Woudenberg wordt dat werkelijkheid met het project ‘Straatpa’s’. Vijf Woudenbergse mannen zetten zich vanaf begin oktober 2023 in om – samen met Jeugd-Punt – verbinding te maken met jongeren in hun eigen dorp.

(meer…)

Jongeren laten van zich horen bij gemeenteraadsdebat

Tijdens een debat in het gemeentehuis van Alblasserdam discussieerden tien bij Jeugd-Punt betrokken jongeren met de gemeenteraad over thema’s die jongeren aangaan. Ze kwamen beslagen ten ijs en discussieerden met passie. En dat had effect!  

(meer…)

Ons jongerenwerk in 2023

2023 is inmiddels in volle gang. Bij Jeugd-Punt staan er voor dit kalenderjaar weer tal van activiteiten op het programma! We geven een inkijkje. Ga mee het nieuwe jaar in met Jeugd-Punt.

(meer…)

Volop in beweging: Jeugd-Punt werkt aan kwaliteit

Kwaliteit staat voorop in het werk van Jeugd-Punt. De afgelopen jaren hebben we veel van onze diensten vernieuwd en verbeterd op basis van wetenschappelijke inzichten, onze eigen ervaring én de feedback van jongeren zelf. Denk bijvoorbeeld aan het groepswerk, onze voorlichting of het online jongerenwerk. En we blijven innoveren! Het doel? Jongeren nog beter bereiken en ondersteunen.

(meer…)

Jongerenwerkers van Jeugd-Punt gaan online

Wil je jongeren bereiken? Dan moet je zijn waar zij zijn: op social media! Om de digitale wereld meer te gaan benutten, volgden jongerenwerkers van Jeugd-Punt een training over online jongerenwerk. De 21-jarige YouTuber en freerunner Rutger Schipper uit Zeist leerde hen de fijne kneepjes van het vak.

(meer…)

Stagiair Fidan: “Ik wil jongeren helpen in zichzelf te geloven”

Fidan Dilek (31) weet hoe moeilijk het is om als jongere mee te moeten komen in de maatschappij wanneer je net een beetje buiten de boot valt… Omdat ze in een rolstoel zit, kostte het haar veel moeite om een bijbaan of een stageplaats te vinden. Bij Jeugd-Punt zit ze als stagiair nu gelukkig op haar plek. “Ik wil jongeren de ogen openen en laten weten dat ze mooi zijn zoals ze zijn.”

(meer…)

“Dit ben ik en mijn identiteit kan niemand mij afnemen”

Woudenbergse jongeren organiseerden als afsluiting van hun Young Leaders-traject een informatieavond rondom LHBTIQ+. De avond is niet alleen een groot succes, de jongeren worden ook uitgenodigd door te praten over het thema met de wethouder en burgermeester. Het resultaat? Een social mediacampagne over LHBTIQ+ en inclusie op de kanalen van de gemeente.

(meer…)