Stichtse Vecht

Volg ons op Instagram en Facebook

Even voorstellen
Ons team bestaat uit 8 jongerenwerkers. Dit zijn Ellis van Tilburg, Delano Neslo, Haitham Taher, Jilali Saber, Lodi Remmen, Munise Bayrak, Steve Blokland en Siham Dounar. Teamleider is Ellis van Tilburg. Ook is er elk jaar ruimte voor stagiaires.

Dit laten wij zien
In Stichtse Vecht werken we met alle vier de pijlers.

  • We werken met jonge mantelzorgers en jonge statushouders.
  • Er is een All Stars project die zich richt op talentontwikkeling.
  • We trainen jongeren tot Young Leaderz waarbij de leiderschapskwaliteiten van jongeren beter worden ontwikkeld en jongeren kunnen functioneren als voorbeeldfunctie in de wijk.
  • Er is een groep jonge vrijwilligers, Yorkers (jonge vrijwilligers), die problemen en wensen signaleren bij leeftijdsgenoten en activiteiten organiseren.
  • We bieden samen met jongeren uit de doelgroep activiteiten en coaching aan,
    bijvoorbeeld aan jongeren uit de LHBTIQ+ doelgroep.
  • Elke week zijn wij 3x aanwezig als schoolcoaches op Scholengemeenschap Broklede en bieden op andere middelbare- en basisscholen ook voorlichtingen aan.

We hebben in Maarssen een locatie (Second Base) en in Breukelen (Brooklyn).

Wil je meer weten over het jongerenwerk in Stichtse Vecht, neem dan contact met hen op!

Contact
Teamleider
Ellis van Tilburg
06-10120162
evt@jeugd-punt.nl

Jongerenlocatie Second Base
Bisonspoor 237
Maarssen
1e etage boven het zwembad

Jongerenlocatie Brooklyn
Straatweg 185a
Breukelen
groene gebouw naast de ijsbaan

Social Media:
Volg onze jonge vrijwilligers en jongerenopbouwwerkers op Instagram en zie wat zij zelf ondernemen voor jongeren en buurtbewoners: yorkers_stichtsevecht


N I E U W S B E R I C H T

Maak vrienden bij Join us
Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger. Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden. In samenwerking met Jeugd-Punt start Join us twee groepen in de gemeente Stichtse Vecht: één voor jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar en één voor jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar.

Wat doe je bij Join us?
Bij Join us doe je veel leuke dingen en helpen we je sociaal sterker worden. Samen met andere jongeren bedenk en organiseer je allerlei activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Daarbij leer je hoe je iets kunt organiseren. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer toffe dingen! Tijdens de avonden zijn er begeleiders aanwezig die je helpen sociaal sterker te worden! Natuurlijk is het de eerste keer spannend om naar Join us te komen. Dat vindt iedereen! Maar eenmaal bij Join us zul je merken dat de sfeer heel gezellig is. Dat je welkom bent en jezelf mag zijn.

Drempelvrees
“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!
Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Je kunt jezelf aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.

Praktische informatie nieuwe groepen
Join us Stichtse Vecht 12-16 jaar komt om de week op donderdag samen, van 18.00 tot 21.00 uur, in Jeugd-Punt Second Base in Maarssen.

Join us Stichtse Vecht 17-25 jaar komt om de week op vrijdag samen, van 19.00 tot 22.00 uur, in Jeugd-Punt Second Base in Maarssen.


Meidenmaatjesproject in Stichtse Vecht: