?>

Stichtse Vecht

Volg ons op Instagram

Even voorstellen
Ons team bestaat uit 12 jongerenwerkers. Dit zijn Ellis van Tilburg, Delano Neslo, Haitham Taher, Jilali Saber, Mohamed Haddouche, Munise Bayrak, Steve Blokland, Brahim El Jallouili, Quinty Hartman, Menno Hoogeveen en Soukaina Hammouchi. Teamleider is Ellis van Tilburg. Ook is er elk jaar ruimte voor stagiaires.

Dit laten wij zien
In Stichtse Vecht werken we met alle vier de pijlers.

  • Wij zijn twee keer in de week aanwezig als schoolcoaches op middelbare scholen in Stichtse Vecht.
  • We werken met jonge mantelzorgers en jonge statushouders.
  • Er is een Battle of the Badges project die zich richt op talentontwikkeling van tieners.
  • We trainen jongeren tot Young Leaders waarbij de leiderschapskwaliteiten van jongeren beter worden ontwikkeld en jongeren kunnen functioneren als voorbeeldfunctie in de wijk.
  • We bieden samen met jongeren uit de specifieke doelgroep activiteiten en coaching aan, bijvoorbeeld aan jongeren uit de LHBTIQ+ doelgroep of jongeren die eenzaam zijn.
  • Er is een meidenmaatjesproject waarbij meisjes met doelen worden gekoppeld aan een iets ouder maatje.
  • Elke vrijdag en zondag hebben wij open inloop moment voor jongeren met een hulpvraag, small group coaching of voor talentontwikkeling.

We hebben in Maarssen een locatie (Second Base) en in Breukelen (Brooklyn).

Wil je meer weten over het jongerenwerk in Stichtse Vecht, neem dan contact met hen op!

Contact
Teamleider
Ellis van Tilburg
06-10120162
evt@jeugd-punt.nl

Jongerenlocatie Second Base
Bisonspoor 237
Maarssen
1e etage boven het zwembad

Jongerenlocatie Brooklyn
Straatweg 185a
Breukelen
groene gebouw naast de ijsbaan


Young Leaders

Young Leaders is een trainingsprogramma voor jongeren van 14 tot 27 jaar. Young Leaders bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. In het trainingsgedeelte leren de deelnemers in 10 bijeenkomsten meer over hun eigen kwaliteiten, competenties en de manier waarop ze zich kunnen inzetten in hun eigen leven en in de buurt. De deelnemers leren presenteren, organiseren en samenwerken en bedenken een of meerdere plannen voor sociale activiteiten in hun buurt. In het activiteitendeel gaan zij deze plannen met ondersteuning van een coach uitvoeren. Deelnemers kiezen zelf welke initiatieven zij voor hun buurt willen nemen.

Wil jij meedoen aan Young Leaders? Elk schooljaar hebben wij meerdere startdatums. Stuur een mail naar SD@jeugd-punt.nl


Meidenproject Girlsbase

In Stichtse Vecht kunnen het hele schooljaar meiden meedoen met een meidenmaatjesproject. Hierbij worden meiden met een doel gekoppeld aan een iets ouder maatje. De meiden en hun maatje werken planmatig aan doelen waarbij zij focussen op het bevorderen van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het vergroten van het zelfvertrouwen. Er zijn wekelijks meidenactiviteiten die aangeboden worden in zowel Maarssen als Breukelen, waarbij verschillende onderwerpen worden besproken wat actueel is binnen de doelgroep.

Voor meer informatie over het maatjesproject of de groepsactiviteiten, kan je mailen naar mb@jeugd-punt.nl


Join Us

In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger. Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden. In samenwerking met Jeugd-Punt start Join us twee groepen in de gemeente Stichtse Vecht: één voor jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar en één voor jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar.

Aanmelden kan op www.join-us.nu, hier vind je ook meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.