Stichtse Vecht

Volg ons op Instagram en Facebook

Even voorstellen
Ons team bestaat uit 8 jongerenwerkers. Dit zijn Ellis van Tilburg, Delano Neslo, Haitham Taher, Jilali Saber, Mohamed Haddouche, Munise Bayrak, Steve Blokland en Siham Dounar. Teamleider is Ellis van Tilburg. Ook is er elk jaar ruimte voor stagiaires.

Dit laten wij zien
In Stichtse Vecht werken we met alle vier de pijlers.

  • We werken met jonge mantelzorgers en jonge statushouders.
  • Er is een All Stars project die zich richt op talentontwikkeling.
  • We trainen jongeren tot Young Leaders waarbij de leiderschapskwaliteiten van jongeren beter worden ontwikkeld en jongeren kunnen functioneren als voorbeeldfunctie in de wijk.
  • Er is een groep jonge vrijwilligers, Yorkers, die problemen en wensen signaleren bij leeftijdsgenoten en activiteiten organiseren.
  • We bieden samen met jongeren uit de doelgroep activiteiten en coaching aan,
    bijvoorbeeld aan jongeren uit de LHBTIQ+ doelgroep.
  • Elke week zijn wij 3x aanwezig als schoolcoaches op Scholengemeenschap Broklede en bieden op andere middelbare- en basisscholen ook voorlichtingen aan.

We hebben in Maarssen een locatie (Second Base) en in Breukelen (Brooklyn).

Wil je meer weten over het jongerenwerk in Stichtse Vecht, neem dan contact met hen op!

Contact
Teamleider
Ellis van Tilburg
06-10120162
evt@jeugd-punt.nl

Jongerenlocatie Second Base
Bisonspoor 237
Maarssen
1e etage boven het zwembad

Jongerenlocatie Brooklyn
Straatweg 185a
Breukelen
groene gebouw naast de ijsbaan


Young Leaders

Young Leaders is een trainingsprogramma voor jongeren van 14 tot 27 jaar. Young Leaders bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. In het trainingsgedeelte leren de deelnemers in 10 bijeenkomsten meer over hun eigen kwaliteiten, competenties en de manier waarop ze zich kunnen inzetten in hun eigen leven en in de buurt. De deelnemers leren presenteren, organiseren en samenwerken en bedenken een of meerdere plannen voor sociale activiteiten in hun buurt. In het activiteitendeel gaan zij deze plannen met ondersteuning van een coach uitvoeren. Deelnemers kiezen zelf welke initiatieven zij voor hun buurt willen nemen.

Wil jij meedoen aan Young Leaders? Elk schooljaar hebben wij meerdere startdatums. Stuur een mail naar SD@jeugd-punt.nl


Yorkers

Na een Young Leaders programma is het mogelijk om een Yorker te worden. Yorker staat voor jonge vrijwilliger en samen met andere Yorkers organiseer je toffe activiteiten voor de buurt. Je signaleert problemen en wensen bij leeftijdsgenoten en samen met de jongerenwerkers organiseer je allerlei activiteiten. Als Yorker zet je je positief in voor de buurt, ben je een rolmodel voor andere jongeren in de buurt en ben je bezig met het vergroten van je competenties en kwaliteiten. Daarnaast krijg je een Yorker-trainingspak, mag je mee als begeleider naar uitjes en word je gevraagd mee te doen met allerlei andere activiteiten of projecten in de buurt. De Yorkers van 2021 zijn Samantha, Nora, Suhayb en Sufyan.Social Media:
Volg onze jonge vrijwilligers en jongerenopbouwwerkers op Instagram en zie wat zij zelf ondernemen voor jongeren en buurtbewoners: yorkers_stichtsevecht


Meidenproject Girlsbase

In Stichtse Vecht kunnen het hele schooljaar meiden meedoen met een meidenmaatjesproject. Hierbij worden meiden met een doel gekoppeld aan een iets ouder maatje. De meiden en hun maatje werken planmatig aan doelen waarbij zij focussen op het bevorderen van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het vergroten van het zelfvertrouwen. Er zijn wekelijkse contactmomenten en het traject duurt maximaal één schooljaar. Aansluitend zijn er voor alle meisjes (ook meiden die niet meedoen met het maatjesproject) één keer per maand op de dinsdag een thema-avond, waarbij verschillende onderwerpen worden besproken wat actueel is binnen de doelgroep.

Voor meer informatie over het maatjesproject of de groepsactiviteiten, kan je mailen naar mb@jeugd-punt.nl


Join Us

In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger. Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden. In samenwerking met Jeugd-Punt start Join us twee groepen in de gemeente Stichtse Vecht: één voor jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar en één voor jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar.

Aanmelden kan op www.join-us.nu, hier vind je ook meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.