?>

Terugblik op een mooie zomer

De scholen zijn weer in volle gang, de dagen worden kouder. De zomervakantie voelt misschien alweer lang geleden. Een goed moment om even terug te blikken, want wat hebben we genoten van mooie activiteiten en ontmoetingen! Een inkijkje.

Zo lieten jongeren en Jeugd-Punt zich zien deze zomer:

MONTFOORT EN OUDEWATER
Gepimpte ontmoetingsplek
In Montfoort en Oudewater hebben jongeren hun eigen JOP gepimpt! JOP staat voor Jongeren Ontmoetings Plek en is een plek in de wijk waar jongeren met elkaar kunnen afspreken om gewoon met vrienden bij elkaar te zijn. Op initiatief van de jongeren en in samenwerking met de jongerenwerkers is dat goed gelukt!

STICHTSE VECHT
Bingo voor senioren
De Young Leaders uit Stichtse Vecht organiseerden een Bingo-middag voor ouderen. Ze hebben eerst de training van tien weken afgerond en als eindactiviteit kozen de jongeren ervoor een activiteit te organiseren voor senioren. Het was een hele geslaagde middag, waar meer dan 25 ouderen op afkwamen. Bingo!

BREUKELEN
Burgemeester op bezoek
In Breukelen kwam burgemeester Ap Reinders langs om twee jonge vrijwilligers uit de wijk in het zonnetje te zetten! Deze jongeren helpen onze jongerenwerkers twee avonden in de week met de activiteiten voor de tieners en daar hebben ze erg veel plezier in.

SCHERPENZEEL
Geslaagde Pool Party
Samen met een groepje enthousiaste jongeren organiseerden jongerenwerkers in Scherpenzeel een Pool Party in buitenzwembad ’t Willaer. Meer dan honderd jongeren hebben op deze mooie zomeravond heerlijk kunnen zwemmen. En nog zoveel meer! Want terwijl DJ Maxim zijn plaatjes stond te draaien boven in de badmeestertoren, konden de jongeren een ijsje eten of vers frietje eten en meedoen aan een leuke challenges. De winnaar van de ‘Bommetjes Challenge’ ging naar huis met de XXL-opblaaszwaan en de winnaar van de ‘TikTok Dance Challenge’ mag zich nu de gelukkige eigenaar noemen van de XXL-unicorn. Toen we de jongeren feedback vroegen over de avond kwam er een duidelijk antwoord: wanneer is het volgende feestje?

WIJDEMEREN
Jongerenwerk in het nieuws
Onze collega’s Mohamed en Haitham in Wijdemeren kwamen in het nieuws om te vertellen over de kracht van het jongerenwerk. Door middel van onder andere sportactiviteiten leggen zij contact met jongeren en laten ze merken dat ze te vertrouwen zijn. Zo zorgen ze dat jongeren die dat nodig hebben, hun verhaal kwijt kunnen. Ook spreken ze met jongeren over het thema ‘overlast in de wijk’. Lees het artikel hier.

ALBLASSERDAM
Workshops voor en door jongeren
Voor de zomervakantieactiviteiten lag in Alblasserdam de nadruk op ‘door jongeren, voor jongeren’. Dat leidde uiteindelijk tot een verassend programma! Fatima en Amina van de meidengroep hebben een grote liefde voor bakken (zie hun Insta: fatiminas_bakery) en gaven een workshop chocolade bonbons maken. Een tekentalent van de meidengroep gaf een workshop henna tattoos, waarbij deelnemende meiden leerden vanaf een sjabloon een henna tattoo te zetten. Dat vraagt de nodige inspanning, geduld en een vaste hand.

Ook vanuit TalentLab werden diverse workshops georganiseerd. Zo is een meisje ontzettend goed in grimeren, met als specialiteit het namaken van wonden. Samen met haar coach bedacht ze dat het leuk zou zijn kinderen en jongeren in het dorp te laten kennismaken met deze vorm van grimeren, dus organiseerde ze een workshop.

Verder kwam er een natuurtalent op het gebied van stuntsteppen in actie. Tijdens zijn individuele coaching ontdekte hij dat er een leraar in hem schuilt. Samen met zijn coach ontstond het idee om een klein eigen bedrijfje op te zetten dat stuntsteplessen verzorgt voor kinderen in Alblasserdam. Om het plan kracht bij te zetten, organiseerde de jongen samen met Jeugd-Punt twee stuntstepworkshops. Tien deelnemers maakten er kennis met de beginselen van het stuntsteppen en deden als klap op de vuurpijl mee aan een heuse ‘ride-out’ voor het hele dorp. Op deze mooie zomeravond stepten maar liefst 25 kinderen mee.