?>

Young Leaders 2.0 van start

Goed nieuws! Deze maand is er een nieuw Young Leaders-programma gestart, waar ook Jeugd-Punt aan meedoet. Met Young Leaders dagen we jongeren uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten voor de maatschappij.

Jeugd-Punt voert dit programma al langer uit op middelbare scholen, als onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Maar het nieuwe programma, Young Leaders 2.0, opereert regionaal en biedt daardoor nog meer waardevolle kansen voor de betrokken jongerenwerkorganisaties.

Zo geeft het ons tijd en mogelijkheden om veel meer samen te werken met het jongerenwerk van Papendrecht, Molenlanden en Sliedrecht. We kunnen bijvoorbeeld veel beter de samenwerking zoeken met het voorgezet onderwijs, wat voor jongerenwerk op het platteland soms ingewikkeld is. Ook kunnen we jongeren uit verschillende dorpen nu meer bieden en met elkaar verbinden. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die gemeenschappelijke interesses hebben. Zo heeft jongerencentrum Elektra in Sliedrecht een poppodium dat mogelijkheden biedt voor jongeren die meer willen doen met muziek. Het kan het muziektalent van jongeren in onze dorpen een behoorlijke boost geven. Young Leaders 2.0 loopt van januari 2022 tot januari 2024. Hoe het programma er precies uit gaat zien, is nog afwachten. Onderdeel van de training is namelijk dat jongeren zelf de ideeën aandragen en uitvoeren. We zijn erg benieuwd welke mooie initiatieven de komende tijd gaan ontspruiten uit de hoofden van de jongeren!