?>

Young Leaders staan op!

Met het programma Young Leaders dagen we jongeren uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten voor de maatschappij. Jeugd-Punt voert dit programma uit op middelbare scholen, als onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Samen leren, samen aan de slag met een vraagstuk, samen onderzoeken en samen iets oplossen: dat staat centraal. De lessen vinden zowel op als buiten school plaats.

Young Leaders is een creatieve vorm van leren die past bij deze tijd. Want door de lockdowns hebben veel docenten ontdekt dat het klassikale leersysteem niet voor alle leerlingen passend is. Bijvoorbeeld op het Broeckland College in Breukelen. “Het wordt steeds duidelijker dat er grote behoefte is aan aandacht voor sociale ontwikkeling en leren op eigen tempo”, zegt docente Siwanthi Leijen. “De Young Leaders Training past hier goed bij.”

Young Leaders: speciale corona-editie

Het MDT-project wordt ook in de wijk georganiseerd. Tijdens een verkorte Young Leaders training hebben jongeren in lockdowntijd activiteiten georganiseerd voor mensen die het moeilijk hebben. De vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht is er blij mee. In een filmpje vertelt een medewerker over mooie activiteiten die onze jongeren hebben opgetuigd voor kwetsbare groepen in de buurt.