Alblasserdam

Volg ons via Instagram

Even voorstellen
Ons team bestaat uit 2 jongerenwerkers. Dit zijn Corinne Derks en Jacco Oude Kotte. Ook is er elk jaar ruimte voor 1 stagiaire. 
Daarnaast hebben we secretariële ondersteuning van Liesbeth van Heteren-van der Velden.

Dit doen wij:
Onze hoofdtaken zijn:
•    Vindplaatsgericht werken 
•    Inlopen draaien
•    Jeugd en Buurt
•    Voorlichting basisonderwijs
•    NL-Doet
•    Jongerencoaching

Het voornaamste doel van deze projecten is het stimuleren van de ‘eigen kracht’ van de jongeren en buurtbewoners. En op die manier de leefbaarheid in Alblasserdam een boost te geven.

Hoe doen wij dit?
Om wat te kunnen betekenen voor jongeren en buurtbewoners is het erg belangrijk dat mensen ons kennen en weten te vinden en andersom – kennen & gekend worden. 
Daarom werken we vindplaatsgericht en investeren we in het bezoeken van plekken waar jongeren zijn, gezien worden en waar jongeren besproken worden. 
We bezoeken wekelijks groepen op straat. Ook spreken we met buurtbewoners over jongeren en hebben we overleggen met relevante samenwerkingspartners op het gebied van jeugd. 

De jongeren weten ons te vinden!
Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze inloopavonden in het gebouw de Postduif. 
Een van de doelen hiervan is dat we willen weten hoe het met de jeugd van Alblasserdam gaat. Op deze manier kunnen we de jongeren ondersteuning bieden waar zijn dit nodig hebben. 
Het bieden van ondersteuning kan op verschillende manieren:

Jongereninitiatieven: 
Een groep jongeren wil iets organiseren, maar niet weet hoe. Wij kunnen deze jongeren dan helpen door hen hier de tools voor te geven; het maken van een plan, bedenken hoe zij dit kunnen financieren, samen een fondsaanvraag te doen. De buurt mobiliseren om het plan uit te voeren (Jeugd & buurt). 

Bemiddeling: 
In sommige gevallen is het waarmaken van de doelen ingewikkelder. Denk daarbij aan een groep jongeren die op een plek staat waar buurtbewoners overlast ervaren. 
In zo’n geval hebben meerdere mensen verschillende belangen. Wij kunnen hierin bemiddelen. Het jongerenwerk brengt zo de jongeren en buurtbewoners met elkaar in contact. Samen wordt gekeken naar hoe de huidige situatie om te buigen valt in een wenselijke situatie.

Contact

Jeugd-Punt Alblasserdam
Randweg 110
2951 XT Alblasserdam
078-6931113

Corinne Derks
06 49 32 61 64
cd@jeugd-punt.nl

Jacco Oude Kotte
06 23 67 14 47
jok@jeugd-punt.nl